20/07/15

Olympia 2 col·labora en el projecte de moto elèctrica de la UdG Racing

 

L’associació UdG Racing Team, formada per 50 estudiants i 10 professors de la Universitat de Girona, va classificar-se en cinquena posició de la Barcelona Smart Moto Challenge, que es va celebrar del 9 al 12 de juliol al Circuit de Catalunya de Montmeló.

Aquesta competició internacional, que és un aparador per a empreses del sector que hi cerquen noves idees i futurs enginyers i mecànics, planteja el repte de dissenyar i construir un prototip real de motocicleta elèctrica totalment funcional seguint les normes europees. És obligatori incloure la definició del producte, una anàlisi de mercat i també un pla de negocis.

UdG Racing Team a Barcelona Smart Moto Challenge

UdG Racing Team a Barcelona Smart Moto Challenge

En l’edició d’aquest any, els disset equips participants, havien de desenvolupar una motocicleta que fos capaç de transportar un volum equivalent a tres capses de pizza.

Una empresa alemanya va cedir el motor, la bateria i la unitat de control. Per tant, la feina de l’equip consistia a elaborar un disseny que complís les especificacions fixades a partir d’aquest motor i construir la resta del vehicle. Olympia 2 va col·laborar en aquesta iniciativa universitària aportant una bona part dels recanvis i accessoris necessaris per a la construcció de la moto.

L’UdG Racing Team va passar amb bona nota la presentació del pla d’empresa, la defensa del disseny davant un tribunal d’especialistes i, finalment, la moto va realitzar les proves de resistència, habilitat i velocitat amb solvència. El prototip gironí no va patir cap avaria significativa durant la competició i va ésser el primer a superar les proves de qualitat.

L’equip de la UdG el van formar David Abad, Miquel Ferrer, Francesc Avellaneda, Iván Ruiz, August Castellà, Guillem Roura, Adrià Corella, Nèlia de Pallejà, Igor Kopytov, Cristina Escarrà i Pau Feixas, tutoritzats pels professors Narcís Gascons, Fernando Julián, Joan Andreu Mayugo, Javier Valbuena i Bianca Innocenti.

 
CGA
MGE
SKRIT
ZAPHIRO